Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Νικολά Σαρκοζί: « Η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει»


Φεβρουάριος 11, 2011.

Παρίσι.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει, μετέδωσε, σήμερα, το γαλλικό πρακτορείο. Με τη δήλωσή του αυτή, ο Γάλλος πρόεδρος, προστίθεται στον αυξανόμενο αριθμό των παγκόσμιων ηγετών, που εξέφρασαν την ίδια θέση. Πρόσφατα παρόμοια δήλωση έκανε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ και ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Τους τελευταίους μήνες, υποστηρίχτηκε ότι οι πολυπολιτισμικές πολιτικές  που εφαρμόστηκαν για τους μετανάστες, τελικά, ήταν...
αποτυχημένες.


«Μας ανησυχούσε πάρα πολύ  η ταυτότητα των μεταναστών αλλά αυτό, τελικά, δεν αρκεί, όταν δεν μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία», δήλωσε ο Σαρκοζί στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, στην οποία ανακοίνωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα είναι μια «αποτυχημένη πολιτική».
Τον περασμένο μήνα ο Βρετανός πρωθυπουργός, παραδέχτηκε ότι η μακροχρόνια πολιτική της χώρας του, με άξονα την πολυπολιτισμικότητα, ήταν μια αποτυχία και ζήτησε την ενσωμάτωση των νέων μουσουλμάνων στον αγώνα κατά των εξτρεμιστικών στοιχείων που εμφανίζονται στο εσωτερικό της χώρας.

--

Τίτλος Άρθρου: «Никола Саркози: Мултикултурализмът се провали»

Δημοσίευση: Агенция "Фокус", 10.2.2011, 23:22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου